Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

2

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Правоохоронна діяльність
Батальйон добровольців з Київщини відбув на передову

У середу, 21 травня, з Хотянівки (Вишгородський район) відбув на передову в Луганській області перший батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Київщина». До складу увійшло 106 добровольців. Патріоти записувались з усієї Київщини. Головним завданням новоствореного батальйону є охорона громадського порядку на Луганщині, належне забезпечення прав та свобод місцевих жителів, захист мешканців від злочинних посягань. Усі добровольці пройшли вишкіл на базі школи міліції у с. Хотянівка.

Під час відправлення батальйону були присутні заступник начальника ГУМВС України в Київській області Григорій Розум та народний депутат Ярослав Москаленко (96 округ, уповноважений депутатської групи «Суверенна європейська Україна»). У рамках нової програми «Збережи солдату життя» Я. Москаленко передав батальйону «Київщина» на перші потреби спонсорську допомогу у розмірі 200 тисяч гривень.

Нагадаємо, народні депутати із групи 'Суверенна європейська Україна» Ярослав Москаленко, Ігор Єремєєв та Степан Івахів ініціювали кампанію «Збережи життя солдату».

Основне завдання кампанії – забезпечити наших військових модернізованими засобами персонального захисту задля безпечного виконання завдань під час служби і успішного повернення додому. До ініціативи залучаються відомі громадські активісти і діячі культури.

Це не перша ініціатива представників 'Суверенної європейської України' стосовно допомоги армії. Народні депутати із даної депутатської групи одними з перших перерахували на потреби Міноборони фінансову допомогу в розмірі 16 млн. гривень.

Галина Нагорна.

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

26 травня 2014

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Правоохоронна діяльність
ЗНИКЛІ СТЯГИ: КРАДІЖКА ЧИ СПЛЕСК ПАТРІОТИЗМУ?

Тижнів зо два тому з будівлі селищної ради зникли два прапори – синьожовтий державний та зелений з тетеруком – Іванкова. Символи України та нашого містечка викрали вночі, очевидно, не заморочуючись аморальністю, а то й кримінальною складовою цього вчинку.

Якщо прапори привласнили так би мовити “на сувеніри” чи в момент одноразового підняття патріотичного духу, особливо після вживання певної кількості спиртного для хоробрості, це – хуліганський вчинок чи банальна крадіжка. Якщо ж наміри у зловмисників були більш лихими (що в нашому цілком проукраїнському містечку – малоймовірно, проте не виключається), то це вже серйозніше і “тягне” на статтю 338 ККУ (наруга над державними символами). Тобто, для кваліфікації злочину важливий мотив. Однак, щоб його встановити, необхідно спіймати зловмисника (зловмисників) й довести його (їх) вину.

У нашому випадку навряд чи будуть когось шукати (хіба що інформація сама десь “випливе”), бо селищна рада не подавала відповідну заяву до правоохоронних органів. Не тільки тому, що відшукати поцуплені стяги – малоймовірно. Щоб визначитись – кримінальна чи адміністративна відповідальність наступає в цьому випадку – для початку необхідно знати вартість прапорів як майна. А це, якщо не вдаватись у деталі, – деяка бюрократична тяганина, яка потребує певних зусиль, в той же час ніяк не гарантуючи повернення прапорів на їх законне місце.

Тому в селищній раді пішли простішим шляхом – вивісили новий державний прапор, а от іванківський, що залишився в єдиному екземплярі (аби його виготовити – потрібне спеціальне замовлення), чекає на особливо святкові дні...

Однак ця історія цікава не лише як факт правопорушення. Зрештою, суто матеріальна цінність державної символіки (і навіть місцевого прапора, окреме виготовлення якого коштує значно більше, аніж поставлене на потік шиття синьожовтого полотнища) – невисока. Але безцінне його змістовне наповнення!

Менше року тому мало кому спало б на думку активно козиряти тією чи іншою символікою, тим більше – національною (хіба за винятком патріотичного підняття духу в 2004му). Державні прапори справно піднімались на державні свята, та ще футбольні фанати могли дружно заспівати Гімн України.

А ось сьогодні іванківці все більше й більше наповнюють національні символи смислом єдності, честі й гідності, таким чином висловлюючи – без слів – власне ставлення до подій, що відбуваються в Україні. Коли ми могли б ще побачити на вулицях нашого містечка стільки жовтоблакитних стрічечок, прапорців на автомобілях, прапорів над будинками чи в когось на плечах? В кольори рясного пшеничного лану й безхмарного неба розмальовують квіти на асфальті, слова єднання і навіть... звичайні стовпчики біля багатоповерхівок.

Останнім часом можна помітити таку закономірність: чим зневажливіше деяка частина жителів України (важко їх називати українцями) ставиться до національних символів, чим більше паплюжить їх і витирає ноги в прямому й переносному значенні, тим поширенішим стає спротив патріотів – навіть тих, кого не влаштовує нинішня влада, але вони навчились відділяти політику й любов до Батьківщини.

Тому, повертаючись до факту зникнення прапорів над приміщенням місцевого органу самоврядування, хочеться вірити, що зняли їх і використають з добрими намірами...

 Ольга РОЗУМЕНКО.

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

21 травня 2014

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Правоохоронна діяльність
Об’єднатись і поставити заслін браконьєрам

25 березня на центральній площі селища, з ініціативи правління Іванківського районного товариства любительського і спортивного рибальства “Йорж”, зібрались рибалки і мисливці з Іванкова та району – справжні чоловіки, яким небайдуже майбутнє нашої держави і, зокрема, рідного Полісся. На збори були запрошені заступник начальника “Київрибоохорони” О.І. Квасильчук, начальник відділу прикордонної служби “Іванків” П.В. Савчук, голова рибалок України А.В. Неліпа, перший інспектор держрибінспекції територіального відділу №7 О.К. Пастухов, голова районної ради мисливців О.І. Сивогорлий.

Усіх цікавило питання: коли і як буде реалізоване право громадян щодо користування природними об’єктами згідно зі статтею 13 Конституції України.

Раніше ми неодноразово зверталися до керівників та депутатів усіх рівнів, у тому числі – й Верховної Ради, які від нашого імені намагались вирішити цю проблему. Наші вимоги – зняти заборону на риболовлю, змінивши “Правила любительського і спортивного рибальства України” в межах Київського водосховища – перед гирлом р. Тетерів на ділянці, обмеженій з боку водосховища лінією, що йде від південної межі с. Страхолісся водною межею ДніпровськоТетерівського держлісогосподарського господарства до північної межі с. Сухолуччя річкою Тетерів до с. Прибірськ (п.4.13.3. “Правил любительського і спортивного рибальства України”). Учасники зібрання підтвердили необхідність таких змін.

Після подій, що сталися на Майдані, коли правляча хунта ганебно втекла від відповідальності за скоєні беззаконня, що виникли не без її участі й у нашому районі, коли ослаб “контроль” – почалися беззаконня з боку тих, хто вміє тримати вудку чи весло. Прошу вибачення у чесних рибалок, але Київське водосховище і річку Тетерів з усіх сторін заполонили усі малочесні і безчесні громадяни. Сітки, електровудки і весь браконьєрський реманент (арсенал) на човнах, катерах стали великою загрозою нашого основного місця рибальства. Зупинити безчинство стало справою честі усіх небайдужих жителів не лише нашого району, а й області та м. Києва.

Бурхливо обговоривши проблему, усі зійшлись на тому, що потрібно об’єднатися і поставити заслін порушникам правопорядку і браконьєрам. Усім разом: мисливцям і рибалкам – з державними органами правопорядку, міліцією, рибінспекцією, прикордонниками.

Перший заступник начальника “Київрибоохорони” О.К. Квасильчук охарактеризував нинішню ситуацію на водоймах як небезпечну і ознайомив присутніх із цьогорічним планом проведення спільних заходів Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Київській області (Київрибоохорона) з громадською організацією “Йорж”.

Начальник відділу прикордонної служби “Іванків” Б.В. Савчук доповів про стан справ на кордоні і на прикордонній території. Громада запропонувала свою допомогу щодо створення формування з охорони громадського порядку і державного кордону із числа членів товариства “Йорж”, статутом якого передбачена участь та тісна співпраця з державними та громадськими природоохоронними організаціями, установами та органами району.

Цікавим і змістовним був виступ голови Громади рибалок України (ГРУ) А.В. Неліпи, який поінформував присутніх про те, що у Верховній Раді України готується законопроект щодо ДніпровськоТетерівського мисливського угіддя, яке найближчим часом, дасть Бог, отримає статус Національного ландшафтного парку, де буде заборонено промисловий вилов риби і дозволено спортивнолюбительське рибальство на загальних цивілізованих умовах.

Обговорювалось питання і щодо орендованих водних об’єктів Іванківського району. Правління ІРТЛСР “Йорж” спільно з депутатами районної ради у співпраці з головами сільських рад вивчає цю ситуацію. Там, де будуть виявлені порушення, працюватиме прокуратура.

Як відомо, з 1 квітня Наказом начальника управління охорони використання і відтворення водних біоресурсів та врегулювання рибальства в Київській області з метою охорони водних біоресурсів у період їх природного відтворення в рибальських водних об’єктах, підконтрольних Київрибоохороні, та на виконання вимог “Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об’єктах України”, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України і “Правил любительського та спортивного рибальства України”, затверджених відповідними наказами, відповідно до Закону України “Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів”, з урахуванням погодження Інституту рибного господарства НААП України, встановлено терміни заборони на лов (добування) риби (за винятком науководослідного, меліоративного та науково­промислового, які проводяться за спеціальними дозволами під контролем органів рибоохорони (у веснянолітній період їхнього природнього відтворення (нересту) в 2014 році на водних об’єктах в зоні контролю Київрибоохорони на Київському та Канівському водосховищах із затоками та протоками, включаючи зону підтоплення – з 1 квітня по 9 червня (включно); на озерах і водосховищах зарегульованих річок, що впадають у Київське та Канівське водосховища, – з 1 квітня по 9 червня (включно); на незарегульованих річках, що впадають у Київське та Канівське водосховища, – з 1 квітня по 20 травня (включно). У новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктів, – з 1 квітня по 20 травня (включно).

Встановлено терміни заборони на лов (добування) риби у веснянолітній період, виношування нею ікри, личинок, першої і другої линьок у 2014 році – з 1 квітня по 15 червня і з 15 липня по 1 вересня.

У термін заборони на лов (добування) водних біоресурсів на рибогосподарських водоймах забороняється: використання плавзасобів на водних об’єктах у визначених місцях нересту; проведення днозаглиблювальних, вибухових та інших робіт; добування будівельних матеріалів у місцях нересту риби; проведення змагань зі спортивного рибальства; проведення змагань з підводного полювання.

На період заборони дозволено любительський і спортивний лов до трьох кг риби за світловий день однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берегової смуги водойм і річок у таких місцях: з берега Київського водосховища в адміністративних межах с. Страхолісся та по р. Тетерів в адміністративних межах населених пунктів Іванківського району.

Юрій ГРИБАН, голова Іванківського районного товариства любительського і спортивного рибальства “Йорж”.

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

27 квітня 2014

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Правоохоронна діяльність
Запрошуємо до батальйону «Київщина» 

Шановні мешканці Київщини! З метою належного забезпечення прав та свобод громадян, захисту суспільства від злочинних посягань, охорони громадського порядку, в структурі Головного управління МВС України в Київській області створюється батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Київщина», куди на посади рядового і молодшого начальницького складу запрошуються цивільні особи з числа добровольців.

Кандидати на службу в створені стройові підрозділи мають відповідати наступним вимогам: громадянство України; вік від 19 до 35 років; повна загальна середня освіта; пройшли службу в Збройних Силах України або мають непризовний вік від 25 років; до кримінальної відповідальності не притягувались.

Для оформлення на службу необхідно мати при собі наступні документи: паспорт громадянина України та його копію (1 та 2 сторінки, реєстрація), довідка про присвоєння ідентифікаційного номеру та її копія, військовий квиток, трудова книжка, документ про освіту та його копія (для осіб, які закінчили школу, ПТУ – атестат про повну загальну середню освіту, для осіб, які закінчили технікум, коледж, інститут, університет тощо – диплом), декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік, передбачену Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» від 07.04.2011 № 3206VI.

Для оформлення документів звертатися до управління кадрового забезпечення ГУ МВС України в Київській області. Додаткову інформацію можна отримати за телефонами: 0965813722 – ЦІЛОДОБОВО, (044) 2716453 – з 09.00 до 21.00, (044) 2716468, (044) 2716332, (044) 2716356. Тел. сектору кадрового забезпечення Іванківського РВ ГУ МВС України в Київській області: 5­1501, 0971095115.

Управління кадрового забезпечення  ГУ МВС України в Київській області.

27 квітня 2014

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Правоохоронна діяльність
ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ БЕЗ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ

Кримінально-виконавча інспекція є органом, що виконує покарання, не пов'язані з позбавленням волі. Адже сьогодні більшість засуджених, які скоїли нетяжкі злочини, наприклад, крадіжку чи грабіж, не поспішають відправляти за грати, а дають їм випробувальний термін.

Найбільш поширеним видом альтернативних покарань є громадські роботи. Під час весняно-літнього періоду такими громадянами проводиться обкошування бур'янів, вирубування порослі, насадження молодих дерев, оновлення пам'ятних місць, в осінньо-зимовий – обрізування та обкопування дерев, очищення територій від снігу та сміття тощо. Таким чином засуджені допомагають підтримувати належний санітарний стан в населених пунктах району. Однак не всі особи, поставлені на облік у КВІ Іванківського району з початку року, виконували громадські роботи: сімом порушникам вид покарання був замінений адміністративним арештом.

У своїй роботі інспекція постійно взаємодіє з підрозділами органів внутрішніх справ, адміністраціями підприємств, установ і організацій, на яких працюють засуджені, органами місцевого самоврядування, органами прокуратури, судами і громадськими організаціями. Також КВІ направляє всіх непрацюючих засуджених до Центру зайнятості для надання допомоги в працевлаштуванні та їх професійній орієнтації.

На даний час на обліку в інспекції перебуває 183 особи, засуджені до альтернативних видів покарань. Як би прикро це не було, вісім з них – неповнолітні, котрі потребують особливого контролю та уваги.

Нещодавно на базі Іванківської РДА, за участю всіх суб'єктів соціальної роботи, було проведено «круглий стіл» щодо профілактики правопорушень та злочинності серед неповнолітніх.

Постійно проводяться «круглі столи» і з представниками міжнародного Альянсу по ВІЧ/СНІД, адже у нас на обліку перебувають засуджені з різними небезпечними хворобами. В тому числі – туберкульозом. Таким особам надають кваліфіковані консультації спеціалісти-медики. Особливо – лікар Сукачівської медичної амбулаторії Інна Володимирівна Смирнова.

Звичайно, одним з найкращих методів соціально-виховної роботи з неповнолітнім є бесіда, яка дозволяє його «побачити», виявити причини певної поведінки. Як правило, молоді правопорушники, що перебувають на обліку в КВІ, зростають у неблагополучних сім'ях, є свідками пияцтва і колотнеч. Майже кожен третій з них виховується в неповній сім'ї.



До соціальної роботи з підобліковими активно залучаються і представники районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Разом з ними ми розмовляємо з кожним неповнолітнім, намагаємось роз’яснити, що правопорушення й злочини – це не той шлях, який веде до добра. Покарання без позбавлення волі має на меті перевиховання засуджених, їх виправлення і свідоме повернення до здорового, правослухняного життя.

Олександр ПАЛЬЧЕНКО, старший інспектор кримінально-виконавчої інспекції Іванківського району.

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

15 квітня 2014

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Правоохоронна діяльність
А КАМАЗ З ДОЛАРАМИ НЕ ЗНАЙШЛИ…

Вранці минулої суботи біля ТОВ «Спілка мисливців «Фауна», що у с. Білий Берег, ледве не дійшло до стрілянини. Група бійців (чоловік двадцять) у камуфляжі, з масками на обличчях, озброєна автоматами, пістолетами та мисливськими ножами, на автомобілях без номерних знаків, вирішила «проінспектувати» територію мисливського господарства. Оскільки за останній місяць це вже четвертий – з різними підходами та результатами – напад на «Фауну», єгері відразу викликали працівників Іванківського райвідділу міліції. Ті спрацювали оперативно і вже за двадцять хвилин були на місці, перекривши непроханим гостям виїзди з села. Незабаром до місця події підтягнувся столичний спецпідрозділ по охороні громадського порядку та слідчо-оперативна група. Приїхали і двоє заступників начальника ГУ МВС України в Київській області. Після тривалих переговорів, які пару разів ставали «гарячими», людей зі зброєю… відпустили. Чому? Судіть самі…

Мені вдалося побувати в самому епіцентрі подій і, поки відбувались перемовини, а це тривало більше години, поспілкуватись з кількома «масками» без прізвищ, імен та забороною фотографувати (кілька знімків мені таки вдалося зробити нишком). Єдине, що ніхто з них не приховував, – свою належність до восьмої, так званої афганської, сотні «Самооборони», яка стояла на Майдані з осені аж до останніх лютневих подій у центрі Києва. Старші підтвердили, що серед них – чимало колишніх військових. Це було помітно за їх виправкою та настороженою поведінкою. Були, правда, в загоні і зовсім «зелені» бійці, для яких те, що відбувалося, здавалось скоріше грою, аніж небезпечною ситуацією…

Як стверджували «самооборонці», сюди вони приїхали не грабувати чи займатись вандалізмом, а всього лиш перевірити інформацію: мовляв, на території цього мисливського господарства переховують одну з вантажівок, запаковану сотнями мільйонів доларів, вкрадених Януковичем, які він не встиг вивезти з країни.

Як би це фантастично не звучало, але буквально напередодні уповноважена з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол під час брифінгу в столиці заявила, що члени родини колишнього Президента більшість коштів збирали готівкою. І оскільки всю величезну суму вивезти не змогли, бо мова йде – від 10 до 30 мільярдів доларів, то десь їх переховують. Чорновол також підрахувала, що два мільярди доларів у банкнотах номіналом 100 доларів поміщаються в три КамАЗи. Журналістка також стверджувала, що підозрює, де зберігаються гроші…

Зрозуміло також, чому підозра про переховування частини «скарбу» Януковича впала і на мисливське господарство «Фауна». Його власника – дніпропетровського бізнесмена і одного із засновників торговельної мережі АТБ Геннадія Буткевича – називають «прикриттям» молодшого сина Януковича Віктора. Правда, ще раніше Буткевича називали «ширмою» Тимошенко… Тому, хто за ким стоїть – на рівні чуток.

Як би там не було, бійці «Самооборони» рано-вранці 29 березня вже стукали у ворота «Фауни». Оскільки єгері, навчені попереднім гірким досвідом (про нього – пізніше), не поспішали впускати на територію мисливського господарства непроханих гостей, останні ворота просто зламали. Не зустрівши опору (проти автомата не попреш навіть з мисливською рушницею), люди в масках почали зв’язувати єгерів і допитуватись про приховані вантажівки, а потім заглянули в усі закутки МГ. Різних транспортних засобів у «Фауні» вистачає, а от КамАЗа з доларами не знайшли…

А тут і міліція під’їхала. Яка має повне право затримувати озброєних людей, навіть якщо вони – революціонери. (Ще 16 березня віце-прем’єр-міністр України Віталій Ярема оголосив, що через бандитські напади на приватні будинки, банки, офіси загони самооборони повинні скласти зброю, інакше будуть притягнуті до кримінальної відповідальності). В якості альтернативи бійцям різноманітних майданівських структур – від «Правого сектору» до «Самооборони» та «Спільної справи» – запропонували вступити до лав Національної гвардії. Дехто з них так і вчинив. Проте – не всі… З іншого боку, роззброюватись вони не збираються. Кажуть, що не мають на це права, поки існує небезпека вторгнення на територію України російських військ…

Були категоричними представники афганської сотні й у Білому Березі: «Ніяких здач», «будемо стріляти і пробиватися», «стоятимемо до останнього» аж до «всіх тут покладемо...» В один критичний момент здавалось, що серйозного конфлікту не уникнути, бо «гарячі» революційні голови вже закликали до бою (чесно скажу, мені запропонували сховатись)… Але зусиллями обох сторін переговори повернулись у більш-менш спокійне русло.

Зрештою, як повідомив начальник Іванківського РВ ГУ МВС України в Київській області О.П. Радченко, міліціонери і спецпризначенці отримали від вищестоячого керівництва наказ розблокувати дороги і відпустити озброєну групу. Наказ було виконано. Хотілось би з даного інциденту отримати хоч якісь коментарі прес-служби ГУ МВС України в Київській області, оскільки Україна в післяреволюційних умовах, як ніколи, потребує зміцнення законності й верховенства права, а не поширення «беспределу» на правах сильнішого й озброєного…

І справді: як відрізнити справжніх майданівців, які щиро вважають, що зброя в їх руках ще може послужити інтересам держави, від злочинних банд, які цю саму зброю використовують для особистого збагачення?

Сумний приклад шукати далеко не треба. Та ж «Спілка мисливців «Фауна» вже тричі до цього піддавалась нападам. І якщо учасники перших двох відвідин на початку березня – від «Спільної справи» та «Правого сектору» – обмежились погрозами, розмальовуванням огорожі та потрощеними вікнами й дверима, то напад, скоєний буквально за добу до «ревізії» самооборонців, – безсумнівний злочин, що кваліфікується як розбій (ст. 187 ККУ).

А було це так. 27 березня в три години ранку група озброєних осіб у масках (близько п’ятнадцяти чоловік) проникла через паркан на територію цього мисливського господарства. Сімох єгерів поклали обличчям на підлогу і, забравши в них мобільні телефони, тримали чоловіків під дулами пістолетів та автоматів, поки решта обшукувала будинки (на території господарства їх кілька). Здобиччю розбійників стали 18 дорогих колекційних мисливських рушниць (кожна вартістю до мільйона гривень), мисливські ножі, шуби з натурального хутра, вичинені шкіри тварин, годинники та деякі інші особисті речі господарів та працівників «Фауни».

В одного з єгерів телефон не знайшли, тому, хоч і не відразу, але він зміг зателефонувати керівнику, а потім і до чергової частини райвідділу міліції. І хоч основну групу затримати «на гарячому» міліціонери не встигли, проте одного із нападників оперативникам вдалось – після погоні й відчайдушного опору – зловити в лісі: чоловік «чистив» дальній будинок і не встиг приєднатись до своїх, коли ті втікали з місця злочину. При затриманому виявили викрадені жіночий годинник та мисливські ножі. Через кілька годин правоохоронці спіймали ще кількох членів озброєної банди, а також вилучили один з автомобілів, на якому ті приїжджали в Білий Берег. Вирахували й інших підозрюваних у скоєнні розбійного нападу (всі вони – не місцеві). Але щоб затримати, їх потрібно ще розшукати. До речі, затримані стверджують, що вони – активні учасники Майдану, тому їх повинні відпустити…

В Іванківському райвідділі міліції сподіваються, що підозрюваних в розбійному нападі та пограбуванні осіб, до яких би революційних груп вони не мали стосунку, відпускати не доведеться. Бо який взагалі тоді сенс ловити злочинців?

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

1 квітня 2014

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Правоохоронна діяльність
БЕЗ ПРИГОД. АЛЕ – В ТРИВОЗІ

Не так активно і завзято, як відразу після перемоги Майдану, але й досі деякі найініціативніші представники місцевих громадських формувань разом з міліціонерами охороняють у нашому районі громадський порядок. Особливо – у вихідні дні. Увечері минулої п'ятниці кілька молодих чоловіків з Іванкова, які прагнуть допомогти у цей непростий час силовим структурам, разом з працівниками міліції зібрались в актовому залі Іванківського райвідділу (на фото) перед початком спільного чергування.

Вислухавши інструкції міліцейських керівників – дотримуватись заходів безпеки, бути уважними і відповідальними, три сформовані змішані групи вирушили на нічне патрулювання селища та всього району.

Як розповів уже в неділю, 23 березня, начальник сектору дільничних інспекторів міліції О.В. Бусленко, чергування минуло без пригод.

Крім того, ночі недавніх вихідних минули для міліціонерів у тривожному очікуванні: надійшла інформація про можливе вторгнення російських військ в Україну по одному з найближчих до нас напрямів. Тому в Київській області, в тому числі в нашому районі, було оголошено план 'Сирена', згідно з яким правоохоронці мали затримувати загони озброєних злочинців та потенційних диверсантів.

На щастя, найгірший варіант розвитку подій не відбувся. Але нині краще, як кажуть, перепильнувати, аніж недопильнувати...

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

25 березня 2014

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Правоохоронна діяльність

СПІЙМАЛИ “НА ГАРЯЧОМУ”

На днях оперативники райвідділу міліції затримали в Іванкові

двох наркодилерів, які постачали в наш район важкі наркотики


Порівняно з пристоличними містечками, наркоторгівля в нашому районі, на щастя, – непопулярний вид злочинного бізнесу. Тим більше, що тут відсутня сировинна база для виготовлення опійних наркотиків: за останні роки ми зробили все залежне від нас як правоохоронців, аби любителі легкої наживи припинили вирощувати мак, що в Україні давно карається законом.

Однак якщо є попит (а у нас – і всі це розуміють – якась частина молоді таки потрапила на гачок цієї згубної пристрасті), завжди знайдуться наркодилери-продавці…

Кілька місяців тому ми отримали оперативну інформацію, що в Іванкові, в якому популярне, здебільшого, покурювання доморощених конопель, все частіше стали продавати важкі наркотики – ацетильований опій (наркотичний засіб кустарного виробництва з висушеної опійної смоли чи макової соломки) та метадон (синтетичний наркотик опійної групи).

Аби викрити канал їх постачання, розробити і втілити операцію по затриманню «продавців смерті», оперативникам райвідділу міліції довелось докласти чимало зусиль. Нарешті нещодавно зловмисників спіймали “на гарячому” (фіксуючи весь процес аудіо- та відеозасобами) – під час продажу заборонених речовин черговому клієнту.

Промишляла збутом наркотиків місцева жителька Н., яка і сама від них залежна, разом з досі начебто цілком законослухняним киянином середнього віку, який вахтами працював у Чорнобилі і мав пристойний автомобіль середнього класу (на фото).

Саме ця іномарка часто ставала в нагоді наркодилерам, адже закуповували вони заборонені препарати за ме-жами Іванківського району, а сюди привозили і збували їх суттєво дорожче. За поясненнями тих же затриманих, “кубик” ацетильованого опію вони купували за 40, а перепродували за 80 гривень. Метадон діставали взагалі для “привілейованих” (тобто тих, хто мав достатньо грошей), адже грам цього засобу коштує 1600 гривень...

Під час обшуку згаданих осіб наркотичні засоби (готова рідина у шприцах та порошок) були знайдені не тільки при них, але й в автомобілі та приватному будинку, який пара винаймала безпосередньо в селищі. Всі наркотики опечатані й відправлені на експертизу. Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна (ст. 307 ч. 2 ККУ).

Олександр РАДЧЕНКО, начальник Іванківського РВ ГУ МВС України в Київській області.

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

7 лютого 2014

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Правоохоронна діяльність
ПРАВООХОРОНЦІ – “ПРОЛІСКУ”

Для співробітників нашого райвідділу міліції вже стало доброю традицією напередодні новорічних і різдвяних свят відвідувати дитячий будинок “Пролісок” в с. Вовчків Поліського району. Ось і цього разу до вихованців дитячого закладу завітали з подарунками начальник Іванківського РВ ГУ МВС України в Київській області О.П. Радченко, його перший заступник Н.О. Харченко, начальник відділення ДАІ І.В. Шереметьєв, я та старший оперуповноважений ДСБЕЗ В.А. Зубков.

Хлопчикам та дівчаткам ми привезли пакунки з солодощами та канцелярські набори, які знадобляться їм для навчання. Привітали з Днем Святого Миколая, Новим роком та Різдвом і персонал “Проліску” з його директором Нелею Миколаївною Руденко. Керівники райвідділу подякували їм за благородну працю і вручили закладу пилосос та DVDпрогравач.

Андрій ЧЕРНИЧЕНКО, начальник сектору кадрового забезпечення РВ ГУ МВС України в Київській області.

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

6 січня 2014

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Правоохоронна діяльність
ПРОТИПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА ПІД ЧАС ЖНИВ

Незабаром літо увійде у завершальну стадію: настане найвідповідальніша пора – збирання вирощеного врожаю ранніх зернових. А це, звісно, найнебезпечніший період для виникнення пожеж на хлібних масивах, зернотоках, у місцях скиртування соломи, де достатньо однієї іскри, щоб сталось непоправне лихо. Тому пожежна охорона звертає увагу всіх учасників жнив – від керівників сільгоспформувань до механізаторів – на дотримання правил пожежної безпеки. Адже вони не завжди виконуються своєчасно та якісно.

Щоб перевірити, яка ситуація на місцях, наші спеціалісти побували нещодавно в багатьох господарствах району. Подивилися, де яка ситуація, виявили немало недоліків, які необхідно усунути до початку зернозбиральної кампанії. Під час проведення перевірки в першу чергу увагу ми надавали місцям для зберігання насіння, сільськогосподарської техніки, паливно­мастильних матеріалів. А також фахівці Держслужби провели профілактичні бесіди на тему дотримання правил пожежної безпеки, всім працівникам сільгосппідприємств роздали інформативнороз’яснювальні листівки.

У період збирання врожаю слід пам'ятати, що вся техніка, агрегати та автомобілі повинні мати добре відрегульовані системи живлення та запалення і бути оснащені справними іскрогасниками. Комбайни і трактори повинні мати в наявності два вогнегасники, дві штикові лопати.

Трактористи та комбайнери, а також їх помічники та інші особи, задіяні на збиранні врожаю, мають пройти протипожежний інструктаж. Під час роботи техніку необхідно перевіряти на щільність з'єднання вихлопної труби з патрубком колектора двигуна. У випадку виявлення ознак пробивання прокладки роботу потрібно припинити до її заміни. Категорично забороняється проводити заправку техніки паливномастильними матеріалами в місцях заготівлі врожаю на хлібних масивах, випалювати паяльними лампами пил з радіаторів двигунів.

Щоб запобігти виникненню пожеж, хлібні масиви потрібно обкосити, а площі оборати в місцях збирання врожаю та скиртування соломи. Необхідно, щоб на чергуванні був трактор з плугом, обладнаний первинними засобами пожежогасіння. Зернотоки потрібно влаштовувати не ближче, ніж за 50 метрів від будівель, та не ближче, ніж за 100 метрів від хлібних масивів. У грозонебезпечну погоду слід звернути особливу увагу на грозозахист сіносховищ, зернотоків та інших будівель.

Обов'язок кожного громадянина – зберегти вирощене. А тому прохання до кожного: будьте обережні поблизу хлібних масивів, місць зберігання зерна та кормів. Зверніть увагу на дітей, щоб вони не залишались без нагляду дорослих. Пам'ятайте: хліб – це наше багатство, а багатство добрий господар має зберегти, зібрати та примножити.

Олександр ГОЛОВАЧ, начальник Іванківського РС ГУ ДСНС України в Київській області.

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

31 липня 2013


2


  Закрити  
  Закрити